La falta de vacunes disponibles està sent un problema per poder aconseguir la immunitat de grup. En aquest sentit l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc ja porta més d’una setmana administrant vacuna als majors de 80 anys amb dependències i els seus familiars i cuidadors, però el ritme està sent més lent de l’esperat.

El pla inicial preveia que s’obris aquesta setmana el gimnàs de l’antic institut de l’Espluga de Francolí i el convent de Sant Francesc a Montblanc per vacunar a les persones dependents que es puguin desplaçar. Finalment, la falta de dosis fa que s’hagi de reorganitzar la planificació a l’espera de nous subministraments.

En aquest sentit, es preveu vacunar als domicilis de l’Espluga el proper 4 de març i obrir el gimnàs de l’antic institut el 10 de març. En el cas de Montblanc no serà fins als dies 11 i 12 d’aquest mes quan es vacuni, tant als domicilis com a Sant Francesc.

Tot i la falta de vacunes el pla continua pels pobles de la comarca: demà es visitarà Solivella, Pira Vallclara i algunes persones que queden per vacunar a Vimbodí i Blancafort. El dia 5 de març serà el torn de Vilanova de Prades i Sarral. De moment, aquest és el nou calendari a l’espera de les vacunes.