Al voltant de les sis de la tarda del passat dissabte 27 de febrer la teulada de l’antiga llar de jubilats de Blancafort es va ensorrar i durant el seu despreniment va arrossegar els sostres dels dos pisos següents fins a la planta baixa. Tot i això, la façana va quedar intacte.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís poc abans d’un quart de set de la tarda i es van desplaçar fins al carrer Major del municipi on van poder constatar que no hi havia cap persona ferida. Tampoc va ser necessari el desallotjament dels veïns.

Imatge de la porta de l’antiga llar de jubilats de Blancafort després de l’ensorrament (Fotografia: Mariona Poblador)

Després de comprovar la seguretat de l’immoble, els Bombers van procedir a fer tasques d’apuntalament de la finca del costat per evitar el col·lapse de l’edifici. Durant l’actuació s’hi van desplaçar fins a Blancafort 11 dotacions del cos de bombers amb efectius del Grup Operatiu de Suport dels Bombers de la Generalitat de Catalunya (GROS) i el Grup d’Estructures Col·lapsades (GREC), així com l’arquitecte municipal.

Després de l’ensurt el consistori va tallar per vehicles i vianants el carrer Major per evitar possibles despreniments de pedres a la zona. El tall continua actualment vigents i es demana també que no s’aparqui al carrer Rosselló.