En un any fortament marcat per la pandèmia, l’Àrea de benestar social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha augmentat les seves atencions a la ciutadania, en l’àmbit de la urgència social, ha incrementat un 49% el nombre d’ajuts, destinats a atendre necessitats puntuals, urgents i bàsiques de subsistència com l’alimentació, l’habitatge, els subministraments, l’atenció de menors en situació de risc i l’atenció sanitària. Així, s’han proporcionat un total de 58 ajuts.

També s’han realitzat un 16% més d’entrevistes el personal tècnic de l’equip bàsic: durant el 2020 es van atendre 4.607 persones, 625 més que l’any anterior. En total, s’han obert 251 expedients nous, relacionats amb la manca d’autonomia personal, ingressos insuficients, malalties físiques cròniques, malalties mentals cròniques i dificultats en les relacions familiars.

L’altra xifra destacable és que el sistema de distribució d’aliments de Càritas, ha incrementat un 31% el nombre de famílies beneficiàries del Sistema de Distribució d’Aliments: s’han atès 161 famílies, 38 més que el 2019. L’equip de serveis socials bàsics s’encarrega de fer la derivació al Servei de Distribució d’Aliment i assegurar que s’entreguin aliments i productes d’higiene, de manera mensual, a les diverses seus situades a la Conca.

Més de 85 targetes moneder entregades durant 2020

Cal destacar, que el mes de març de l’any passat, amb l’objectiu de fer front a la situació derivada per la pandèmia de la Covid-19, es va impulsar el projecte de targetes moneder. En total, se’n van expedir 88 i l’objectiu és que persones i famílies puguin accedir a la compra d’alimentació, productes d’higiene i productes de neteja de la llar, a banda de promoure l’autonomia de les persones i de les famílies.

Per acabar, l’any 2020, es van realitzar un 68% menys d’informes de vulnerabilitat de pobresa energètica. Aquesta dada s’explica perquè durant el període d’estat d’alarma de la Covid-19 es van paralitzar els talls de subministraments.