El Festival Internacional de Ceràmica Terrània tornarà aquest any a Montblanc amb la seva divuitena edició després de la suspensió els actes de l’any anterior a causa de la Covid-19. Fins al moment, una trentena de ceramistes ja ha confirmat la seva assistència pels dies 24, 25 i 26 de setembre de 2021.

Els primers mesos de l’any passat, durant el confinament, l’Àrea de Turisme de Montblanc va continuar treballant el festival, motiu pel qual ja es coneixia el nom del ceramista convidat per a l’exposició central, es disposava del cartell de l’esdeveniment i s’havien programat bona part de les activitats.

Per continuar amb les tasques, fa una setmana es va  trametre una comunicació a tots els ceramistes que havien estat escollits per a l’edició de l’any passat per tal de confirmar la seva assistència. Finalment,  els vint-i-set ceramistes escollits han confirmat que, si les condicions sanitàries ho permeten, es donaran cita en aquesta tradicional trobada.

La procedència dels ceramistes serà variada: 11 de Catalunya, 9 França, 5 de la resta d’Espanya i un de Luxemburg i Països Baixos. Per tal de garantir distàncies de seguretat i espais diàfans no hi haurà cap país convidat, per la qual cosa els ceramistes austríacs que hi havien de participar han hagut de posposar la seva participació.