Els últims canvis del PROCICAT que permeten la reobertura de les activitats extraescolars ha fet que els agrupaments escoltes de la comarca, com és el cas de l’Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Mare de Déu de la Mercè de Montblanc, comencin a preparar la seva reobertura.

De moment, les restriccions només permeten l’assistència d’alumnes de primària, és a dir dels grups de Castors i Llúdrigues, Llops i Daines i primer de Ràngers i Noies Guia. Es resta a l’espera que les pròximes setmanes es puguin acabar reincorporant totes les franges d’edats.

Des de la demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya demanen més confiança a un sector que ja a demostrar, en ocasions com els campaments d’estiu, la seva adaptació a les mesures vigents. De moment es treballa amb la Direcció General de Joventut i el Departament de Salut per adaptar la proposta educativa dels grups escoltes al context.

ÀUDIO: El comissari de la demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i membre de l’Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Mare de Déu de la Mercè de Montblanc, Joan Pau Jàvega, descriu la situació que viu el sector