Els habitatges, empres i administracions de Vilaverd compten des d’aquesta setmana amb fibra òptica. En total, 378 llars i empreses han entrat per primera vegada en cobertura de fibra òptica en aquest municipi de la Conca de Barberà.

La companyia de telecomunicacions encarregada de la instal·lació ha estat Telefónica, responen a l’alta de demandes que s’està produint fruit del confinament i l’augment d’ús de les tecnologies. La pandèmia ha portat més teletreball, major consum audiovisual, increment de l’educació i la formació a distància o augment de les hores d’oci que requereixen connexió a Internet.

Amb una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin, la companyia també preveu, després d’aquesta instal·lació, que en un futur pròxim la xarxa mòbil 5G pugui posar-se en marxa amb plena garantia de qualitat.

L’alcalde de Vilaverd, Antoni Anglés, assegura que aquesta implantació “aportarà grans beneficis, com els estudis online, el teletreball i la interacció amb les administracions d’una manera més eficaç, i dotarà al nostre poble d’una de les necessitats més demanades pels nostres veïns“. Aquest nou servei ja és actiu al municipi.