Durant l’octubre de 2020 es va iniciar la implantació del servei Porta a Porta a l’Espluga de Francolí i tres mesos després ja han començat a arribar els primers resultats. El municipi ha tancat l’any amb un 60% de recollida selectiva, una dada que s’iguala amb la mitjana obtinguda a tota la comarca.

En anys anteriors, aquesta xifra era d’un 40 o 45% el que significa que en els tres últims mesos de l’any s’ha generat una crescuda del 15% en comparació a altres recomptes anteriors. A més, han sigut poques les incidències generades al municipi des de la implantació del nou servei.

ÀUDIO: La tècnica de Medi Ambient del Consell Comarcal, Mireia Bonastre, especifica com ha estat aquesta millora a l’Espluga de Francolí

L’Espluga de Francolí supera així els paràmetres fixats per la Unió Europea a nivell municipal els quals demanaven una recollida superior al 50% durant el 2020 i del 60% l’any 2030.

Rocafort de Queralt, el municipi amb millors resultats de la comarca

Per municipis, els millors resultats els encapçala Rocafort de Queralt amb un 80,04% durant el 2020. Tot i això, tots els municipis que han implantat els contenidors tancats se situen sobre el 50% de recollida selectiva; mentre que els municipis amb sistema porta a porta tanquen l’any per sobre el 55% de recollida selectiva. Quan la resta de Catalunya se situa en una mitjana del 42%.