Anualment el Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet ofereix un cicle anual de tallers amb Sarga. Uns tallers que durant el 2020 van patir les conseqüències de la pandèmia veient reduïda la seva activitat. Tot i les dificultats, aquest any s’ha programat de nou el cicle que començarà aquest mes de febrer i que s’allargarà fins al desembre.

Com en anys anteriors, l’encarregada de conduir de nou els tallers serà la mestra cistellera Anna Sínia, que compta amb més de quinze anys d’experiència en aquest ofici, en el qual va iniciar-se de la mà d’Isidro Grau. En aquest sentit, Sínia es mostra “satisfeta de seguir endavant amb una proposta que ens aporta cultura, tradició i que parla de les nostres arrels, al mateix temps que ens permet seguir innovant amb nous usos”.

Per tal de complir amb l’actual situació d’alerta sanitària, els cursos es duran a terme en grups molt reduïts per tal de respectar les mesures de distància i seguretat. D’altra banda, l’execució dels tallers dependrà de les darreres mesures de seguretat preventives que es determinin. Totes les persones interessades a participar d’aquesta experiència poden informar-se del procés de matrícula a través del telèfon 615 593 671 o a través de la web del Museu (www.museudelvidre.cat).

Primer taller, un cistell niu

Els tallers començaran el proper 27 de febrer, de 10 del matí a 2 del migdia i de 3 i mitja de la tarda a 6 i mitja i estarà dedicat a l’elaboració d’un cistell amb la tècnica del niu. Els participants sortiran del taller amb l’objecte acabat i preparat per utilitzar-lo.