La característica façana del Museu del Pessebre de Montblanc, adornada amb una vinya i una parra de ferro forjat, és des del passat 23 de desembre un Bé Cultural d’Interès Local a causa del seu valor artístic i simbòlic lligat a la història cultural de la vila.

Aquesta declaració permetrà el manteniment i millora de la façana principal i finalitzar i conservar les façanes posteriors i laterals que es troben en projecte. Actualment s’està a l’espera que es comuniqui l’acord al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per tal que en faci la inscripció en el Catàleg de Patrimoni Cultural Català.

El Museu inicia així un nou any després de tancar el 2020 amb xifres positives tot i la pandèmia. Gràcies a la campanya de promoció que es va realitzar durant els últims mesos de l’any, les xifres han estat positives, destacant el públic familiar. També hi ha hagut com a novetat l’inici de la catalogació de les figures i diorames de la planta baixa del museu.