La Conca de Barberà manté durant tota la jornada l’alerta per fort vent. Durant el dia d’avui, segons Meteoprades, s’han arribat a ratxes de vent de 118 km/h a Rojals, 101 km/h a la Pena, 79 km/h a Montblanc, 74 km/h a Poblet i 78 km/h a l’Espluga de Francolí, en aquest cas segons el meteo.cat.

Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT i demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per possibles caigudes de branques, arbres i altres elements estructurals. També es demana fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior, en balcons o terrasses, i puguin ser desplaçats per l’aire.

Es recomana a la ciutadania evitar els desplaçaments no essencials, a més que la situació de pandèmia actual no permet el lliure desplaçament fora del propi municipi.