Un total de 160 residents i treballadors de la residència Jaume I de l’Espluga de Francolí han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Els serveis sanitaris han estat des de primera hora del matí subministrant la primera dosi del vaccí a un total de 54 residents i 106 treballadors.

La vacunació s’havia d’haver realitzat fa unes setmanes, però l’existència d’un positiu va impedir poder vacunar la resta de la residència fins a poder confirmar que no hi havia més positius. Per això, es va realitzar PCR a tots els treballadors i usuaris, les quals van donar negatiu la setmana passada, motiu pel qual finalment avui s’ha iniciat el procés de vacunació, segon el qual, la residència rebrà la segona dosi de la vacuna en 21 dies.

Vacunació a totes les residències, amb o sense positius

El sistema de vacunacions ha patit alguns canvis aquests últims dies entre els quals destaca que a partir d’ara es vacunarà a totes les residències, hi hagi o no casos positius, administren el vaccí a totes aquelles persones que no estiguin afectades pel brot. A més, el Departament de Salut farà un test ràpid d’antigen (TAR) a tots els ciutadans que visitin persones que viuen a centres residencials. Si el resultat del cribratge és positiu no s’autoritzarà la visita i es derivarà el familiar al seu centre d’atenció primària.