La borrasca Filomena també ha causat danys als boscos de Poblet arran dels gruixos de neu que s’han acumulat durant tot el cap de setmana arran de la nevada.

L’escampada de branques i arbres caiguts que el temporal de neu ha deixat al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet ha obligat a tancar els accessos pels vehicles als principals camins. Durant els pròxims dies la brigada forestal se centrarà en les tasques de neteja per retirar les restes acumulades en els camins rurals, perquè no entorpeixin el pas en els treballs de prevenció i extinció d’incendis de cara al bon temps.

Sender del bosc de Poblet (Imatge: Gerard Bosch)

Fins al moment la brigada forestal només ha pogut arribar fins a la casa forestal de La Pena amb dificultat pels gruixos de neu acumulats. Fins que la neu no es vagi desfent no es podrà fer una valoració més general de tot el Paratge, segons ha informat la directora del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, Ester Trullols, a l’EFMR.

ÀUDIO: Ester Trullols, directora del PNIN de Poblet, parla sobre l’afectació

El PNIN nevat aquest dilluns Imatge: Pep Morató)