El Meteocat ha alertat de la possibilitat de nevades a la meitat sud de Catalunya durant aquest dijous i també durant el dissabte 9 de gener. Amb temperatures al voltant dels 0 graus, es preveu que les nevades puguin arribar a la Conca de Barberà.

La previsió pel 7 de gener és d’acumulacions superiors als 5 cm de neu a 600 metres d’altitud i de 10 cm a cotes superiors a 900 metres. Les precipitacions de neu, que s’esperen cap a la tarda, poden caure en qualsevol cota. 

Protecció Civil ha activitat la prealerta del pla NEUCAT i s’han compartit amb la població alguns consells a tenir en compte en cas de nevada com la necessitat d’abastir l’habitatge amb suficients recursos i aliments, així com combustible per a la calefacció, la necessitat de dur cadenes per viatjar en cotxe i comprovar l’estat general d’aquests abans de sortir de casa i la importància de consultar l’estat de la xarxa viària i els possibles talls de carretera que es poden produir.