Durant el mes de desembre ha tornat a pujar el nombre de persones aturades a la Conca de Barbera amb 66 noves persones registrades, en relació amb les que hi havia el mes anterior. En total són 1.008 persones aturades, segons les dades del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Comparant aquestes xifres amb les obtingudes el mateix mes de 2019, ens trobem amb un augment significatiu del nombre d’aturats, sent 252 persones més que el passat desembre. En aquest sentit, la taxa d’atur registrada també a vairat significativament en un any, passant del 7,59% al 9,99%. Una xifra que comparada amb el novembre de 2020 no pateix variacions, ja que es manté estable.

De manera desglossada, les xifres d’atur a la comarca han augmentat de forma molt significativa a Montblanc, amb 39 persones, però també a altres municipis com Barberà de la Conca (2); Blancafort (2); Conesa (2); l’Espluga de Francolí (8); Llorac (1); Passanant i Belltall (1); les Piles (1); Pira (3); Pontils (2); Santa Coloma de Queralt (5); Vallfogona de Riucorb (1); Vilanova de Prades (1); Vilaverd (1); Vimbodí i Poblet (3). En canvi, el nombre d’aturats ha disminuït a Rocafort de Queralt (-1); Sarral (-4) i Solivella (1-); a la resta de localitats, les xifres no han variat.

Catalunya acaba l’any amb quasi 500.000 aturats

A Catalunya 12.863 persones s’han apuntat a l’atur durant el mes de desembre de 2020, el que ha fet assolir un total de 497.611 persones sense feina, segons les dades presentades pel Ministeri de Treball. Aquestes xifres signifiquen que 109.487 persones més es trobaven aquest desembre a l’atur, en comparació al mateix mes de 2019.

En comparació amb el novembre de 2020, el nombre d’aturats ha augmentat un 2,65%, mentre que al novembre només ho va fer un 2,65%. Catalunya es converteix així en la comunitat autònoma amb un augment més important de l’atur de l’estat espanyol, seguida de Castella i Lleó i el País Valencià.