El risc de rebrot a la Conca de Barberà és de 1.508 punts, un augment de 108 punts durant el darrer dia i de 956 punts en una setmana. Pel que fa a la velocitat de contagi a la comarca, la Rt ha pujat lleugerament a 2,62. Els casos confirmats de coronavirus amb una prova PCR o un test ràpid durant la darrera setmana han estat 82 positius. En l’última setmana s’han fet 163 PCR i 381 tests d’antígens. La mitjana d’edat dels contagiats és de 41 anys.

Un indicador preocupant és la taxa de confirmats per PCR o test d’antigen (TA), que se situa en 418, segons les últimes dades de Salut. La incidència a 14 dies se situa en 566 punts a la comarca. Entre el 23 i el 29 de desembre hi havia 7 persones ingressades i es van declarar 2 defuncions.

L’Espluga supera els 2.300 punts de risc de rebrot

Un dels municipis que està més perjudicat durant els darrers dies és l’Espluga de Francolí que durant aquestes festes de Nadal s’han diagnosticat una trentena de casos positius, això ha fet que el risc de rebrot a dia 29 de desembre se situï a 2.343 punts. A més a més, una taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment superior a 2.

Sarral el municipi més perjudicat

Sarral és el municipi de la Conca de Barberà més perjudicat i amb el risc de rebrot més alt. Actualment l’índex de creixement potencial se situa en 3.722 punts. En nombre absolut de casos el municipi sarralenc ha diagnosticat una quinzena de positius.