El diputat espluguí, Ferran Civit, s’ha acomiadat aquest divendres del Parlament de Catalunya com a diputat després de més de cinc anys en dues legislatures sota el nom d’Esquerra Republicana de Catalunya i de Junts pel Sí.

En una intervenció al ple del Parlament de Catalunya Civit ha fet balanç d’aquests anys i ha qualificat l’última legislatura com a “patètica”. Ha estat en el marc del debat per aprovar la proposta de resolució per reclamar al congrés espanyol una llei d’amnistia. L’espluguí creu que “no s’han fet tots els passos que haguéssim volgut per avançar en l’alliberament nacional i l’alliberament de molta gent que ara està a presó”.

ÀUDIO: Ferran Civit, diputat per ERC al Parlament, fa balanç de l’última legislatura

Segons ha afirmat en una publicació a les xarxes socials, Ferran Civit ha destacat que ha estat el diputat que més territori ha fet intentant ajudar a desenes de municipis, reunint-se amb més de 1.000 persones i entitats d’arreu, segons ha explicat ell mateix a les xarxes socials. En l’última intervenció ha volgut donar les gràcies a les persones que van confiar amb ell per participar en aquest projecte, també ha donat gràcies a tot l’equip parlamentari però també a tots els diputats del Parlament. Civit ha acabat amb aquestes paraules: “tinguin empatia, tinguin humanitat i facin una república lliure amb tothom a casa perquè tenim el dret de ser un país lliure, però sobretot tenim el dret de ser un país millor”.

ÀUDIO: Comiat de Civit al Parlament

Ferran Civit va entrar al Parlament com a diputat l’any 2015 quan formava part de la llista de Junts pel Sí, aquesta legislatura va durar fins a l’any 2017 quan llavors Civit es va presentar per Esquerra Republicana representant la Conca de Barberà. L’espluguí hauria pogut tornar-se a presentar a les eleccions si hagués guanyat les primàries del partit a la comarca. En aquest cas va ser Oriol Pallissó qui representarà la Conca a la llista d’Esquerra per Tarragona.

1 COMENTARI

Comments are closed.