La Conca de Barberà ha superat aquest dissabte els 500 casos confirmats de coronavirus. Des de l’inici de la pandèmia, 505 persones han donat positiu en Covid-19 en una prova diagnòstica, tant si se’ls ha fet d’un test ràpid com una prova PCR a la comarca.

Segons les dades de la Conselleria de Salut, aquesta última setmana s’han registrat 19 nous positius de coronavirus SARS-CoV-2. Aquests registres han fet augmentar potencialment el risc de rebrot a la comarca. La Conca de Barberà es troba amb un risc de 271 punts, un risc molt alt, ja que supera el llindar dels 200 punts. Tot i aquestes dades fa 3 dies la comarca tenia un risc de rebrot moderat.

Una dada negativa d’aquesta setmana és l’augment de les hospitalitzacions, fins a 7 persones estan actualment ingressades a causa de la Covid-19. Les últimes dades de Salut a la comarca constaten també que la taxa de contagi (RT) ha augmentat en 1,79 amb relació al 0,81 de la setmana passada.

Per municipis els pobles que tenen un risc de rebrot molt alt són Montblanc (366,6) i Sarral (177,95). Els altres municipis que tenen un risc de rebrot moderat són Santa Coloma de Queralt, Solivella, Blancafort, Pira i Barberà de la Conca. Tots els altres municipis de la comarca com l’Espluga de Francolí tenen el risc de rebrot a 0 o molt baix.

El nombre d’escolars confinats o de grups escolars confinats a la Conca de Barberà per un positiu de Covid-19 continua sent 0, segons el departament d’Ensenyament.