Sas Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran el proper dia 5 de gener a l’Espluga de Francolí per visitar a tots els nens i les nenes del municipi en el dia més màgic de l’any. Per poder-ho fer amb seguretat aquest any s’han dut a terme diversos canvis en l’organització, implementant així les mesures sanitàries vigents.

Amb aquest nou format adaptat no es podrà efectuar l’entrega pública de claus o la benvinguda al Casal a Sas Majestats, motiu pel qual s’ha pogut allargar el recorregut de la cavalcada 2 quilòmetres, iniciant-se a dos quarts de 6 de la tarda a la zona del Casal i començant un recorregut nou que s’estendrà per la urbanització Carreras i el centre i la zona del Casal, entre d’altres. Es poden consultar tots els carrers on es realitzarà la cavalcada en aquest enllaç.

ÀUDIO: Marc Roca, membre de la Comissió de la Cavalcada de Reis, explica com serà aquest canvi

El recorregut es transmetrà pel canal de Youtube de l’EFMR

El recorregut es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de l’Espluga FM Ràdio amb la intenció d’evitar les aglomeracions, ja que es podrà veure la cavalcada en format online i baixar només quan passin per la zona més propera a cada casa. Per fer-ho, des de l’emissora s’ha preparat un extens dispositiu per cobrir en tot moment l’acte.

Durant la nit del 5 de gener també es realitzarà, sempre que no hi hagi un canvi sobtat de les restriccions sanitàries, el repartiment de regals a les cases dels infants. En aquest sentit, tant Sas Majestats com les famílies hauran de mantenir totes les mesures de seguretat vigents i serà necessari realitzar una inscripció prèvia del 14 al 30 de desembre.

L’entrega de cartes als Patges Reials s’adaptarà a les noves mesures de seguretat

L’entrega de les cartes als patges reials es podrà realitzar el 2 de gener al Casal

Abans de la cavalcada reial arribaran els patges de Sas Majestats per recollir totes les cartes dels infants el proper dia 2 de gener. A les 12 del migdia els patges Gregoris visitaran l’Espluga FM Ràdio per escoltar tots els desitjos dels infants, que podran enviar prèviament en un tall de veu.

A la tarda començarà l’acte al Teatre del Casal a les 5 de la tarda i enguany és imprescindible fer inscripció prèvia per internet, a partir del 14 de desembre, o a l’Oficina de Turisme, ja que s’assignarà una hora a cada família per entregar la seva carta.

En aquest sentit, des de l’organització demanen a les famílies puntualitat per evitar aglomeracions. Un cop a dins del teatre, amb totes les mesures, les famílies podran dipositar la carta en un sac i fer-se una fotografia a dos metres de distància amb els patges. Cal destacar que els grups bombolla hauran d’estar format per un màxim de dos adults de la unitat familiar, preferentment els pares.

ÀUDIO: Mònica Martí, membre de la Comissió de la Cavalcada de Reis, comenta com hauran d’actuar les famílies durant l’entrega de cartes