Aquest passat dijous es va celebrar a l’Antiga Audiència de Tarragona l’acte ‘Art i Drets Humans’ per fer homenatge al centenari del naixement del pintor montblanquí Palau Farré i la seva obra, en concret la seva vinculació amb Amnistia Internacional, difonent la seva tasca activista i de difusió. A l’acte hi van participar l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, el periodista Dani Vilaró, l’historiador Francesc Marco-Palau i la consellera de Nova Ciutadania del consistori, Paula Varas.

L’any 1982 Palau Farré va crear el quadre ‘Llibertat’, a partir del qual es va fer el cartell d’Amnistia que ara s’ha reeditat, és una composició al·legòrica dels valors de l’ONG. Es tracta d’una tinta xinesa sobre paper-tela, de fons blanc, en la qual s’hi representen dues figures entrellaçades, traçades amb la tècnica d’un sol traç a partir de línies de color vermell i negre, representant tres coloms que s’alliberen d’una gàbia esquemàtica.

Com a punt central de l’acte es va mostrar la reedició del cartell i es va donar a conèixer la publicació d’un llibret temàtic sobre la qüestió amb textos, entre d’altres, del periodista Marco Flores, de la besneboda de l’artista, Rosa de les Neus Marco-Palau, de la coordinadora d’Amnistia a Tarragona, Francesca Paola Taglia, i de Santiago Camós, que va ser fundador del nucli d’Amnistia Internacional a la demarcació. 

L’acte celebrat aquest dijous a Tarragona ‘Art i Drets Humans’ forma part de tot el seguit d’iniciatives que s’estan duent a terme aquests mesos per commemorar el centenari del naixement del pintor Maties Palau Ferré, i que comptaran amb una vintena d’exposicions temàtiques i retrospectives arreu de Catalunya, a més de la publicació del catàleg raonat d’obres de l’artista.