L’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat aplicar una reducció de la taxa d’ocupació de la via pública en taules i cadires que afectarà els bars i restaurants amb terrassa anual, pels quals no es cobrarà els mesos de novembre i desembre de 2020.

Davant les restriccions establertes pel govern, per tal de frenar l’avenç de la propagació de la COVID-19, que van tenir una afectació directa en el tancament de bars i restaurants, la voluntat de l’equip de Govern municipal ha estat la d’afavorir, en els aspectes possibles, els negocis que s’han vist afectats per aquestes restriccions.

Si bé actualment, els bars i restaurants ja poden obrir les terrasses exteriors, encara hi ha mesures que impedeixen obrir amb total normalitat. Per aquest motiu, l’exempció del pagament de la taxa serà afectiva els mesos de novembre i desembre d’aquest 2020.

Noves mesures aprovades per l’ajuntament

En aquesta nova onada de la Covid-19, l’equip de govern ja va aprovar una rebaixa del 10% de la taxa de l’escola de música mentre aquesta va restar tancada – si ve es van mantenir les classes virtuals -, i ara ha aprovat aquesta exempció de la taxa d’ocupació de via pública de les terrasses de bars i restaurants pels mesos de desembre i gener.