El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s’ha reunit amb l’alcalde de Sarral, Jaume Fornés. (Imtage: Territori)

L’estret pont que salva el riu Vallverd sortint de Sarral en direcció a Valls s’eixamplarà l’any vinent. Aquest tram de la carretera TP-2311 és una via molt freqüentada per vehicles privats i de mercaderies, ja que enllaça Sarral, i aquesta zona de la Conca de Barberà, amb la plana del Camp de Tarragona.

L’alcalde de Sarral, Jaume Fornés, explica: «Actualment, pel pont hi passen ben just dos cotxes, no té vorals i quan s’ajunten un camió i un cotxe s’han de deixar pas. L’obra és imprescindible i fa molt de temps que Sarral la reivindicava. Primerament per incrementar la seguretat viària i, segon, per millorar la mobilitat i la connexió al municipi i a les indústries». 

La Generalitat acaba d’adjudicar la redacció del projecte de l’ampliació del pont, que estarà enllestit en un màxim de mig any, segons ha informat avui el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del govern català, Isidre Gavín, que ha visitat Sarral. La previsió és que l’obra estigui acabada a finals del 2021, com a tard. El nou pont millorat tindrà  una amplada de cinc metres i vorals als dos costats. El cost del projecte és de 40.578,08 euros i l’obra s’ha adjudicat a l’empresa Ayesa Enginyeria i Serveis, SA.

L’alcalde de Sarral i Isidre Gavín han visitat el pont i la nova zona d’ampliació de l’empresa Europastry. L’Ajuntament de Sarral li ha fet una altra demanda: «Tot i no ser-ne la propietària -perquè és el camí a Barberà- també hem demanat a la Generalitat l’eixamplament del vial d’accés al polígon industrial. La nova rotonda ha millorat el trànsit, però el vial és estret i una ampliació en facilitaria el trànsit de les mercaderies i dels treballadors», explica Fornés.

Actual pont de la carretera a Valls que s’eixamplarà. Autoria: Ajuntament de Sarral.