La comarca s’emporta el pressupost més important del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre amb un import de 6.3 MEUR.

La Comissió de Cooperació Local de Catalunya, presidida per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha aprovat aquest divendres al matí la resolució definitiva del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent al període 2020-2024, que preveu una aportació de 250 milions d’euros.

Aquesta inversió global permetrà realitzar un total de 2.131 actuacions als ajuntaments i a les entitats locals, que suposaran una inversió estimada de 644,8 milions d’euros en obra pública. Per als projectes del 2020, en breu els ajuntaments podran disposar del 60% del cost del projecte. I la resta s’abonarà un cop acabada l’obra.

A la vegueria de Tarragona, l’aportació de la subvenció és de de 25.946.958 euros. Per comarques, la inversió a la Conca de Barberà és de 6.302.437 euros, la xifra més alta davanat de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Priorat i el Tarragonès.

Entre els projectes més destacats hi ha la reforma de l’interior i ampliació del viver d’empreses de Concactiva, ampliació d’espais destinats a serveis municipals de l’edifici del palau Alenyà, seu del Consell Comarcal. A Montblanc la xarxa de calor de proximitat amb caldera de biomasa a la zona esportiva, entre molts d’altres.