L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha ingressat a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà 3.000 diapositives sobre el municipi. Concretament, es tracta de 2.615 diapositives d’entre els anys 1988 i 1995, de l’autor Vicenç Pérez i 271 diapositives, de l’any 1994, del vimbodinenc Josep M. Grau.

En els propers mesos, l’Arxiu Comarcal procedirà a l’organització i classificació d’aquests fons, així com també a la seva descripció i correcta instal·lació en material de conservació de fotografies. En un futur, es preveu la seva digitalització i difusió a internet per tal de posar a l’abast de la ciutadania i de la investigació tot aquest conjunt de documentació no textual.

En l’acte, el director de l’Arxiu Comarcal, Josep M. Porta i Balanyà, va fer entrega a
l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet del calendari-punt de llibre que l’Arxiu ha editat recentment, on hi ha representat un fragment d’un censal de Vimbodí de l’any 1473, l’original del qual és en suport pergamí.

Amb aquesta donació l’Arxiu Comarcal augmenta el fons pel que fa a Vimbodí i Poblet, després que recentment s’ingressassin més de 180 pergamins sobre el municipi.