Aquest dimarts s’han iniciat obres al Passeig Canyelles de l’Espluga de Francolí per solucionar els problemes que des de fa mesos s’han fet visibles a l’asfalt on es pot apreciar un desnivell de terra. L’Ajuntament treballa ara per descobrir quina és la causa d’aquest desnivell i solucionar-lo.

El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, assegura que s’han realitzat diversos sondejos previs per deduir el problema, però després de les pluges de les últimes setmanes el nivell del terra encara s’ha pronunciat més, el que ha dut al consistori a decidir aixecar part del carrer per trobar i solucionar el problema.

Una de les teories amb més possibilitats és que es tracti d’un tram amb terra poc compactada el que ha fet que amb els anys cedís per les pluges i el pes d’alguns vehicles que passen per la zona. En cas de ser així l’actuació serà relativament senzilla: Obrir el carrer, compactar la terra de nou i tancar.

Aquesta és una actuació delicada, que s’haurà de fer de manera manual, ja que pel subsòl hi ha instal·lats circuits d’aigua que alimenten els edificis de la zona. A més, això i la falta de coneixement sobre la causa d’aquest esfondrament poden allargar les obres més de l’esperat. De moment, no hi ha data de finalització.