El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha refermat el compromís per construir una nova escola rural al Rocafort de Queralt que podria entrar en funcionament el curs 2021-22. Bargalló ha signat el conveni de col·laboració abans de visitar les instal·lacions actuals en què l’escola Sant Roc de Rocafort de Queralt es troba en barracons.

L’objectiu, ha avançat Bargalló, és construir un nou edifici just al costat de l’actual centre, això permetria avançar amb les obres i que no tingués afectació a l’alumnat. Amb la nova construcció es podran retirar els mòduls prefabricats actuals que serien la futura zona d’esbarjo.

Abans de visitar l’escola rural, l’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca i el conseller d’educació, Josep Bargalló, han signat el conveni de col·laboració, que tindrà un import de 750.000 euros, 685.000 euros seran aportats pel Departament d’Educació. El pressupost inclou la redacció del projecte, l’execució i la direcció facultativa de les obres. El conseller i alcalde han estat acompanyats del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, i del director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Jean Marc Segarra.

ÀUDIO: El conseller d’educació, Josep Bargalló, parla de l’absoluta col·laboració de l’Ajuntament de Rocafort

Visita del conseller a l’actual escola Sant Roc (Imatge: Pep Morató)

El conseller ha fet la visita durant l’hora de l’activitat lectiva d’aquest dimecres al matí per poder parlar amb l’equip directiu i detallar alguns dels elements de la futura escola. Bargalló en declaracions als mitjans ha remarcat que tot i la pandèmia, la línia general del departament és treure la majoria de barracons de Catalunya, “l’aposta, en uns moments de pandèmia i de crisi, per continuar treballant per la qualitat del sistema educatiu, que té en les construccions escolars un dels seus ingredients” ha dit Bargalló.

ÀUDIO: Bargalló remarca l’aposta per continaur treballant pel sistema educatiu

Una de les apostes que posa en valor el conveni signat aquest dimecres és “l’aposta pel món rural”. Segons ha ressaltat el conseller, “el país només té futur amb l’equilibri territorial i amb el poblament de tot el territori”.

ÀUDIO: El conseller d’educació diu que s’ha d’apostar pel món rural

Signatura del conveni (Pep Morató)

Per a l’Ajuntament és una molt bona notícia, ja que l’escola és una de les ànimes del poble i aquesta nova construcció ha de ser un dels elements per revertir el despoblament: “el que estem convertint amb el despoblament són (pobles) pessebres”, explica a l’EFMR l’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca.

ÀUDIO: L’alcalde de Rocafort, Marc Roca, explica que una molt bona notícia pel municipi