El passat 19 d’octubre l’organització de la Festa de la Castanyada i el Mercat de Vilanova de Prades feia públic que suspenien l’edició d’enguany per no ser compatibles amb l’actual estat de pandèmia. L’edició ha quedat ajornada de manera definitiva fins al 2021. Aquesta celebració era anualment un punt de trobada de productors locals per vendre la seva producció. Aquest any, la venda de castanyes s’ha vist afectada per aquesta suspensió i l’actual estat de pandèmia.

El productor de castanyes Jaume Domenech ha explicat a l’EFMR, que ja ningú viu d’aquest negoci sinó que es fa per tradició familiar, però que tot i això la Festa de la Castanya solia ser el moment de major venda pels petits productors. Unes castanyes que s’acabaran venent a petites botigues locals però que tenien el seu moment àlgid durant aquesta festivitat.

En referència a com afecta la Covid-19 al sector, Domenech assegura que l’augment de turisme als boscos també ha sigut un problema, ja que la gent ha aprofitat per collir castanyes de forma lliure, sense tenir en compte que els castanyers eren d’algun propietari i fent davallar la producció.

Aquests nous problemes se sumen als que ja pateix habitualment el sector i que disminueixen cada any més la producció com és, per exemple, la mort dels castanyers que pateixen xancre, una malaltia que acaba amb els arbres, i la falta d’ajudes per combatre-la.