Els clubs esportius de Montblanc estan treballant contrarellotge per adaptar els seus entrenaments a les noves restriccions que marca el confinament nocturn, que obliga a tothom a ser a casa a les 10 de la nit. Els entrenaments s’acabaran al voltant de les 9 del vespre perquè tothom pugui arribar a casa abans de les 10 de la nit.

Molts dels entrenaments esportius es fan en horari nocturn, que és quan la majoria de la gent, més enllà de l’esport base, hi pot assistir, després de la feina. Ara, els clubs treballen per reorganitzar els horaris i evitar anul·lar entrenaments.

És el cas del CF Montblanc, que ha escurçat els entrenaments amb l’objectiu que es puguin dur a terme però amb menys temps. Els entrenaments que es feien en horari nocturn eren els dels equips amateur, de segona catalana i els veterans, que ara es faran més aviat.

ÀUDIO: El president del CF Montblanc, Antonio González, parla d’aquesta nova mesura per respectar el toc de queda

Al pavelló municipal, el Club Bàsquet Montblanc s’han reunit amb Futbol Sala per organitzar els horaris dels entrenaments. El responsable del Bàsquet, Pau Francesch, ha explicat a Ràdio Montblanc que també es plantegen reduir la durada dels entrenaments. Fins i tot es plantegen poder fer alguns entrenaments els dissabtes.

ÀUDIO: El responsable del Bàsquet Montblanc, Pau Francesch, explica com es reduiran les jornades

Al pavelló del Casal Montblanquí, d’altra banda, també s’ha reunit la junta del patinatge per decidir com organitzen els entrenaments, que també es veuen afectats per les restriccions. Des de la secció de patinatge de l’A.E. Montblanc expliquen que els entrenaments normalment acaben a les 10 i mitja de la nit i s’està valorant reduir-los perquè acabin a les 9 de la nit, ha explicat Judit Gascón, de la secció de patinatge de l’A.E. Montblanc. Entre les opcions que es contemplen està reduir els horaris i també reduir un dels entrenaments dels grups que patinen tres dies a la setmana, passant de tres entrenaments a dos.

ÀUDIO: Des de la secció de patinatge de l’A.E. Montblanc, Judit Gascon ha explicat quines seran les restriccions

Són tres exemples que es poden extrapolar a la resta de clubs, que practiquen molts dels seus entrenaments en horari nocturn. Si bé les competicions estan anul·lades, els clubs volen mantenir els entrenaments per mantenir l’activitat física i esportiva dels seus membres.