El Francolí, la revista mensual d’informació local del Casal de l’Espluga de Francolí, ha arribat al número 400 amb 38 anys d’història, una fita que celebra amb el recull de les portades més significatives d’aquestes 400 edicions, concretament les 123 millors portades publicades fins avui.

Aquesta setmana ha sortit l’edició número 400 amb les portades més significatives i també els escrits d’alguns dels directors de la revista que hi ha hagut des del 1983. En la revista parlen Josep M. Vallès, director de la revista local 1987; Francesc R. Duch, director d’El Francolí del 1988 al 1989; Joan Vallès, director durant vàries etapes de la revista; Òscar Palau, director durant quatre anys; Jordi Torre, director d’El Francolí del 2011 fins al 2016; i l’actual directora Eva Bonet.

A més a més, per celebrar aquesta edició l’espluguí Marc López ha estat l’encarregat de dissenyar la portada amb un dibuix de la façana del Casal de l’Espluga. Tanmateix, l’any que ve se celebrarà el centenari de la primera edició de la revista El Francolí. Tot plegat va néixer quan uns joves espluguins van emprendre l’aventura de crear el primer periòdic d’informació local.

Compartir continguts entre l’EFMR i el Francolí

Els presidents del Consell d’Administració de l’Espluga FM Ràdio, del Casal de l’Espluga i de l’Associació Cultural Espluguina per la Comunicació Local, l’Espluga Audiovisual, van signar al 2018 un acord per compartir continguts informatius pels respectius mitjans de l’Ajuntament i del Casal de l’Espluga, dues institucions que des de la recuperació de la democràcia han apostat pels mitjans de comunicació local com una eina d’informació i participació social.

Xavier Lozano, David Rovira i M. Dolors Civit, després de signar l’acord per compartir continguts l’any 2018. (Foto: Gerard Bosch)