L’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí ha entregat aquest divendres als seus membres 48 pins pinyoners que seran plantats al voltant del municipi en commemoració a la riuada que es va viure ara fa un any.

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya va fe entregar dels arbres el passat 8 de març a l’assemblea general a Peralada, just abans del confinament, en solidaritat amb els afectats i en homenatge al voluntariat que es va realitzar.

ÀUDIO: El president de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga, Xavier Lozano, parla del funcionament d’aquesta iniciativa

Lliurament esglaonat dels pins al carrer de l’Abadia (Imatge: Pessebre Vivent de l’Espluga)

Durant aquests mesos diverses famílies voluntàries han tingut cura dels arbrets. Finalment, just un any després de la Riuada, els pins s’han pogut repartir entre els associats espluguins perquè els plantin en diferents punts de l’Espluga, en terrenys particulars i llunyans al riu.

Ara, els voluntaris buscaran un racó del municipi per plantar els 48 pins pinyoners que duen, cadascun d’ells, el nom d’un dels municipis que va participar en aquesta iniciativa i que forma part de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya.

Entrega pins Pessebres Vivents a Peralada el 8 de març de 2020 (Imatge: Pessebre Vivent de l’Espluga)