El ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat, amb els vots en contra de l’oposició, acollir-se a un fons estatal per poder pagar la sentència de Verallia.

El consistori ha negociat amb l’empresa el pagament del deute fruit dels convenis que no es van pagar en el seu moment i ha arribat a l’acord de no cobrar l’IBI, IAE i la brossa del 2020 que suposa un estalvi en el cost total de la sentència de gairebé 400.000 euros. Així, dels 782.000 euros que ha de pagar l’Ajuntament a Verallia, es rebaixa a gairebé la meitat, un total de 441.000 euros, que s’hauran de pagar abans del 31 de novembre.

La primera opció de l’equip de govern és demanar un crèdit al banc per fer front al pagament dels 441.000 euros, però si finalment no s’aconsegueix, s’ha optat com a pla B acollir-se a aquest fons estatal per pagar sentències. Es va aprovar al plenari d’aquest dilluns de manera extraordinària, ja que aquest dimarts 15 de setembre s’acaba el termini per acollir-s’hi.

El ple també va aprovar un llevament del reparament d’intervenció per poder pagar els 60.500 euros de les costes del judici.

L’oposició es va mostrar especialment crítica amb aquesta situació. Junts per Montblanc va parlar de “desgavell i improvisació” i va criticar els constants canvis en el pressupost i les finances del consistori. També lamenta que “ens sotmetem una vegada més al control del govern espanyol”. També es va mostrar crític el PSC, que una vegada més va denunciar que l’Ajuntament hagi hagut de pagar les costes de portar la sentència al Consell Jurídic Assessor de la Generalitat tot i no tenir garanties de poder guanyar-lo.