L’Espluga fa un pas més per la interconnexió de diversos pous i dipòsits del municipi, una eina important per superar períodes de sequera. Aquesta nova inversió, amb un cost de 73.000€, permetrà extreure aigua del pou del Fartet per emmagatzemar-la al Dipòsit de Sant Miquel. Es calcula que aportarà l’equivalent al 10% del consum de la població. Una mesura que farà més viable l’enviament d’aigua, tant energètica com econòmicament.

ÀUDIO: Xavier Rosell, regidor de Sostenibilitat, parla sobre els beneficis del nou pou

Fins al moment, el projecte ja consta amb la canalització del tub de 700 metres que duu l’aigua del pou fins al dipòsit i la canalització de les canonades provinents del terreny municipal. Per tal de donar les obres per finalitzades encara s’ha de completar la instal·lació elèctrica i el radio control del pou conjuntament amb la resta de dispositius del municipi. L’últim tram, i el més complicat segons el consistori, serà dur a terme la connexió elèctrica.

ÀUDIO: Xavier Rosell, regidor de Sostenibilitat, explica l’últim pas perquè el pou sigui funcional

El nou pou ajudarà a millorar l’abastiment d’aigua de la població (Imatge: Espluga FM Ràdio)

L’aigua del riu Ebre, un futur imminent

Actualment, la intenció del consistori és aprofitar els recursos naturals que ofereix la població, però en cas de necessitat, es valora que en un futur arribi aigua de l’Ebre fins a l’Espluga, un projecte que fins al moment està actiu fins a la població de Montblanc. Des de la regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient expliquen que aquesta aigua no seria per consum humà i per tant serà una opció que es valorarà únicament en cas que els recursos naturals siguin insuficients.

ÀUDIO: Xavier Rosell, regidor de Sostenibilitat, argumenta els pros i contres de dur l’aigua de l’Ebre

En el repte de preparar l’Espluga per als períodes de sequera, l’Ajuntament continua arreglant les fuites d’aigua i avaries per minimitzar al màxim les pèrdues. Dues línies de treball, doncs, que se sumen a la futura arribada de l’aigua de l’Ebre per als usos industrials.