Aquests dies, Sarral celebra la «Saüqueja», una completa setmana d’activitats que es va estrenar el 6 d’agost i acabarà aquest dijous. Tradicionalment, el programa es dirigia solament al jovent, però enguany ha ampliat la mirada i s’han muntat actes per a tothom. La «Saüqueja» està organitzada per l’Ajuntament de Sarral i l’Associació de Joves de Sarral, i aquest any les propostes s’han treballat els darrers mesos de confinament per tal de poder oferir un ampli ventall d’activitats aquest agost.

Així, juntament amb algunes que ja s’havien celebrat en altres edicions, com el torneig de bàsquet o el concurs d’apilar caixes, se n’han estrenat moltes altres. Com ara el taller de barreres arquitectòniques centrat en la ceguesa, en el qual els participants recorreran aquest vespre els carrers del poble amb els ulls tapats. També s’han fet xerrades com la de Damià Amorós, sobre «Sarral i les seves coses». Destaca l’exhibició de pintura ràpida de Rustik Studio acompanyat al piano per Marc Cubedo, en un vermut artístic que a més ha servit per recaptar fons per La Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació de la Covid-19. En general, els aforaments de totes les activitats han estat més reduïts, per tal d’ajustar-se a les exigències de prevenció dictades per la pandèmia, i s’han omplert. 

Un dels actes amb més èxit ha estat l’exhibició del recull de pel·lícules filmades per famílies sarralenques que constitueixen una crònica de la vida al poble, entre el 1969 i el 1980, a través d’esdeveniments com ara els Reixos o la visita del futbolista Kubala. Entre els espectacles de la «Saüqueja», aquest dijous es podrà veure al pati del Castell la xerrada-conversa «Compartint somriures amb els refugiats del món», a càrrec de l’associació Clown Science Dreams, dedicada a actuar arreu per a persones en situació de vulnerabilitat.

El regidor de Joventut, Ricard Miquel, destaca: «Fem una valoració molt positiva de la Saüqueja perquè entre tots hem aconseguit adaptar-la amb èxit a la situació de pandèmia. Malgrat que a tothom ens hauria agradat celebrar més actes festius a la nit – i esperem poder fer-ho en properes edicions – agraïm la resposta responsable dels sarralencs i sarralenques, tot vetllant pel compliment de mesures de prevenció».

L’organització de la «Saüqueja» també ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut, l’Oficina Jove del Consell Comarcal, La Marató de TV3, Diversalia, Gegants i Grallers de Sarral, Sarral Fest, Europatry, Quintos 2021 i l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

Actes de la “Saüqueja”. Autoria: Ajuntament de Sarral.