La Ponència Ambiental d’energies renovables ha dictaminat que els emplaçaments del “Parc eòlic Puig de Gaigs”, del “Parc eòlic Pla Serè” i del “Parc eòlic Pla del Codony” projectats a la Conca de Barberà per Eòlica La Conca, és “emplaçament no viable“.

Per altra banda la Ponència Ambiental d’energies renovables, creada amb el nou decret d’emergència climàtica, ha donat el vistiplau al “Parc eòlic Plans d’Almenara” perquè tiri endavant després que tingui l’emplaçament viable. En aquest cas la construcció i funcionament del “Parc eòlic Plans d’Almenara”, promoguda per Eòlica La Conca 3 S.L., amb 8 aerogeneradors a Santa Coloma de Queralt a la Conca de Barberà i amb 3 a Bellprat a l’Anoia i uns 40,5 MW de potència, s’ha aprovat sense cap informe desfavorable.

Tot i això, el pronunciament favorable en aquesta fase no garanteix que puguin sorgir nous elements que afectin la seva autorització amb la documentació presentada. Ara, les empreses tenen 13 mesos per presentar la documentació que se’ls hi demana i tots els requisits, amb tota la documentació aprovada podran començar a construir els parcs eòlics.

3 parcs denegats i 1 acceptat

El “Parc eòlic Puig de Gaigs” havia de suposar la instal·lació de 9 aerogeneradors a Sarral, Les Piles i Pontils amb una potència total de 40,5 MW; el “Parc eòlic Pla Serè” situat al terme municipal de Conesa i les Piles havia de comptar amb 8 aerogeneradors amb una potència de 36 MW en total; finalment el “Parc eòlic Pla del Codony” tenia projectats 3 aerogeneradors a Les Piles i 3 a Santa Coloma de Queralt amb una potència de 27 MW. Aquests tres parcs han obtingut un informe desfavorable, de moment la Ponència Ambiental d’energies renovables no s’ha pronunciat sobre els informes.