La vuitena edició del RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga, s’ha celebrat aquest dijous a les vuit del vespre al Museu de la Vida Rural. Amb la presència d’unes 200 persones els poetes van recitar diversos poemes sobre la crítica social i el moment que estem vivint.

El RUSC va comptar amb la participació dels poetes Dolors Miquel, Laia Carbonell, Francesc Gómez i el jove Pol Guasch, tots ells vinguts d’arreu de Catalunya. Aquesta edició del festival va acabar amb l’actuació de la cantant Gemma Humet, que va portar a l’Espluga la seva nova gira ‘Petit univers’.

Vuitena edició del Festival Rusc (Imatge: Pep Morató)

A més del recital aquest any se celebren altres activitats variades. Aquest dissabte, el dia del tancament del Festival de Poesia, serà una jornada dedicada als espectacles. Al matí, serà el moment de l’infantil, ‘El Rusquet’, del qual es faran dues sessions. Enguany anirà a càrrec de la companyia Genovesa, narratives teatrals, que portarà l’espectacle ‘Piscina poesia’.

Per acabar, a dos quarts de vuit del vespre, Enric Casasses retornarà al RUSC amb ‘Orbiten’, un viatge creatiu i profund per la seva obra. En aquest nou treball s’endinsa, una vegada més, en l’antiquíssima pràctica de fusionar mètrica i melodia, ja que són vint recitacions poètiques banyades de pop electritzant de la mà de Don Simon i Telefunken.

Gemma Humet al MVR (Pep Morató)