Les quatre pastisseries de l’Espluga s’han unit de nou per crear “Les postres de Festa Major”, que enguany consisteixen en un semifred de llimona amb pa de pessic de festucs i espurnes de gerds. Es posaran a la venda 1200 unitats i es podrà comprar a les pastisseries Cobo, Cabal, Farré-Gamell i Ferrer els dies previs i durant Festa Major, fins a esgotar existències.

Des de fa uns anys les quatre passitessires de la població ideen conjuntament aquest producte, per oferir les postres de Festa Major. Aquesta és una iniciativa que rep el suport de la regidoria de comerç, cultura i festes de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. 

Des de l’Ajuntament es proporciona un imant que serveix com a base de les postres i on hi ha imprès cada any un dels elements o entitats de cultura popular de l’Espluga de Francolí. Enguany s’hi podrà veure als Diables de l’Espluga, que aquest any celebraven 30 anys.

Malgrat que la celebració de la Festa Major serà atípica degut a la pandèmia de la Covid-19, l’aposta pel producte local pren més importància que mai.  Aquesta acció coordinada entre les diverses pastisseries de l’Espluga i l’Ajuntament, pretén incentivar una vegada més el comerç de proximitat i local.