1.568 infants i joves participen durant aquest estiu en desenes d’activitats de lleure a la Conca de Barberà segons informa la Direcció General de Joventut (DGJ).

Aquest dijous la directora general de Joventut, Laia Girós i el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris han visitat les colònies musicals a l’alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí i també han visitat les colònies English Summer. Els responsables de Joventut han estat acompnayats per l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, i la regidora de Ciutadania, Esports i Igualtat, Aida Morgades.

Selfie de les autoritats amb els infants i joves de “L’estiu és teu” (Imatge: Pep Morató)

Durant la visita els representants de Joventut han agraït la tasca dels monitors i monitores dels casals i colònies i han posat en valor l’aposta del Departament d’Afers Socials i Famílies perquè desenes de milers de joves puguin gaudir d’un estiu amb lleure educatiu.

Concretament aquest migdia la comitiva ha conegut de primera mà el desenvolupament del tercer torn de les colònies musicals de “L’estiu és teu!” que del 19 al 25 de juliol tenen lloc a l’alberg de L’Espluga de Francolí. Un total de 41 infants i joves de 7 a 17 anys hi aprenen tecnologia i creació musical (novetat d’aquest 2020 pels nois i noies sense experiència prèvia) o bé formen part d’un conjunt instrumental i de combo (pels que ja saben música).  

A la tarda, els responsables de Joventut també han visitat les colònies English Summer que del 5 al 17 de juliol es fan a la casa de colònies La Capella, a Poblet. Un total de 102 participants de 6 a 17 anys i 15 monitors i monitores hi aprenen anglès combinat amb activitats de lleure educatiu. 

Òscar Peris, delegat del govern i el director de l’Alberg Jaume I de l’Espluga, Maurici Ribé. (Imatge: Cedida)