Una cinquantena d’ajuntaments catalans, entre els quals el de Senan, únic municipi de la Conca de Barberà, s’han ajuntat per constituir l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP).

Aquesta nova associació té tres objectius principals: impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible; i assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

Senan s’ha sumat aquesta iniciativa i l’alcaldessa, Carme Ferrer, ha estat l’encarregada d’explicar amb més detall l’objectiu principal de l’AMEP. Ferrer ha explicat que s’ha de promoure la titularitat pública de la xarxa de distribució elèctrica. A més a més, ha exposat la a importació que te la distribució i la seva regulació a l’hora de fer una transició energètca a un model descentralittat de producció d’energies renovables, d’autogeneració, de partcipació dels municipis i la ciutadania, passant de ser consumidors a ser part actva del model energètc.

L’AMEP espera que en les properes setmanes s’hi vagin afegint més ajuntaments, entitats públiques, sectors acadèmics i societat civil organitzada a la iniciativa, que ja compta amb l’adhesió de la Xarxa per la Sobirania Energètica i l’Associació de Micropobles de Catalunya.