La resolució provisional del Pla Únic i Serveis de Catalunya (PUOSC) pel que fa a les inversions corresponent al període 2020-2024, el Govern destinarà a la Conca de Barberà 5.475.488,81 euros. Així ho ha anunciat aquest dilluns la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

En el cas de l’Espluga de Francolí, el PUOSC destinarà 195.331 euros per fer un pas més en el projecte de l’enllumenat exterior municipal i la millora de la urbanització del carrer de Joan Maragall. Montblanc rebrà 250.000 euros per la priemra fase de la xarxa de calor de proximitat, amb la instal·lació d’una caldera de biomasa a la zona esportiva.

Per altra banda, el Consell Comarcal de la comarca rebrà 120.000 euros per reformar i ampliar l’interior del viver d’empreses de Concactiva. També 80.000 euros per l’ampliació d’espais destinats a serveis municipals de l’edifici del palau Alenyà, seu del Consell Comarcal i 50.000 euros per l’adequació i millora del centre comarcal de tractament de residus municipals.

En conjunt, a través del PUOSC 2020-2024 se subvencionaran obres que suposaran una inversió provisional de 644,8 milions d’euros en obra pública. Així, la inversió global permetrà realitzar un total de 2.102 actuacions als ajuntaments i les entitats locals.