L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí rebrà 195.331 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya per fer un pas més en el projecte de l’enllumenat exterior municipal i la millora de la urbanització del carrer de Joan Maragall. 

Però una part hi ha el finançament del 90% de l’enllumenat del municipi, que encara no és de tecnologia LED. El pressupost global de l’actuació és de més de 300.000 euros i el govern ha aprovat una subvenció de 75.000 euros. 

L’altra millora serà la del carrer Joan Maragall que connecta el Casal amb el pavelló del Casal, la piscina municipal, el parc del Rovelló i l’Escola Vedruna per tal de gestionar més aparcament i una millor mobilitat. En aquest cas el pressupost és de 217.000 euros, en canvi la Generalitat només subvencionarà 120.000 euros. 

Tot i això, l’Ajuntament de l’Espluga es va veure obligat a replantejar la sol·licitud de finançament del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya (POUSC). El consistori tenia com a prioritat el porjecte per lluitar contra el despoblament mitjançant la promoció pública a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. La Generalitat de Catalunya va comunicar que el projecte previst per rehabilitar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil per fer-hi habitatge social no entraria en la convocatòria, una setmana abans del tancament del termini.