El Jardí dels Francolins es va quedar petit aquest divendres al vespre per celebrar l’acte de comiat públic a David Rovira. Després d’una cerimònia religiosa, diversos amics i companys de professió o bé de carrera política van destacar la vàlua de Rovira i l’empremta que els ha deixat. Mig miler de persones hi van assistir per donar el seu adéu, després que al maig la situació de pandèmia impedís la celebració d’una cerimònia pública. Tots els assistents van accedir-hi amb mascareta i després d’un control de temperatura.

Aquesta vegada el comiat sí que va ser col·lectiu i es va estructurar en els puntals de la vida de David Rovira: Família, amics, la farmàcia, la trajectòria política, la fe religiosa i la faceta cultural. En aquest sentit, l’acte va arrancar a les 8 del vespre amb una cerimònia religiosa a càrrec de l’Abat de Poblet, Octavi Vilà; el rector de la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l’Espluga, Marcus Vinicius Teixeira; i Manel Morgades.

A partir d’aquí, van començar els parlaments, alguns de forma presencial i d’altres en format enregistrat. Tots ells, a més a més de lamentar la pèrdua, van dedicar bona part dels minuts a definir les capacitats de David Rovira i, de retruc, com la relació amb ell els va deixar una petjada que, insistien, perdurarà en ells.

La família agraeix les mostres de condol de la ciutadania i institucions

Després que l’alcalde de l’Espluga anunciés que el Pavelló Municipal d’Esports portarà el nom de David Rovira, la seva família va prendre el relleu dels parlaments per cloure l’acte. Van agrair l’organització de l’acte i totes les mostres de condol rebudes en aquests darrers mesos. Tot seguit, una projecció de fotografies va posar el punt final a l’homenatge, tot recorrent molts dels episodis de la vida de Rovira.