La Mar Callau, sòcia de l’empresa de consultoria Blau Advisors amb seu a l’Espluga de Francolí i a Barcelona, s’ha incorporat recentment al grup de 8 experts que formen part de la Unitat tècnica de resposta de la COVID-19.

Aquesta unitat, creada per la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya i dirigida pel Dr. Jacobo Mendioroz, té com a objectiu definir l’estratègia per donar resposta a la COVID-19, prevenir i actuar per evitar confinaments i mantenir la capacitat assistencial dels centres hospitalaris per tal que no hagin d’abandonar la seva activitat convencional mentre duri l’epidèmia.

El grup el formen 6 metges epidemiòlegs que han liderat projectes de lluita contra malalties com la malària o la tuberculosi, un psicòleg especialitzat en desastres i la Mar Callau com a enginyera de processos. La seva tasca dins del grup és col·laborar en la definició dels circuits, la millora dels processos, l’anàlisi de les dades i la definició dels indicadors per augmentar l’eficiència i la rapidesa en la resposta a la COVID-19.

La seva expertesa i coneixement de més de 20 anys en el món de la consultoria del sector de la Salut de ben segur que seran útils per treballar aquests aspectes crítics.

Segons ha assegurat la consellera en una roda de premsa de la presentació de la unitat tècnica, aquesta coordinació no només ha de ser imprescindible des de la vigilància epidemiològica, sinó també en l’àmbit de la prevenció, de manera que es conclogui què es pot fer en cada àmbit per reduir els riscos i per prevenir el virus, frenar-lo i gestionar-lo. Això, segons la consellera, això “vol dir protegir els establiments importants, com els centres sanitaris i els col·lectius més vulnerables, de manera que la prevenció sigui la millor resposta inicial” a la transmissió del virus.

La consellera de Salut, Alba Vergés, en la roda de premsa posterior a la creació de la unitat de seguiment de la Covid-19 (Imatge: Govern)