Una Festa Major inclusiva, amb activitats adreçades a tota la família i, sobretot, segura a Vimbodí i Poblet. Aquestes són les màximes que regeixen el programa festiu planificat pels dies 6, 7, 8 i 9 d’agost, que s’han planificat tenint en compte les actuals mesures de prevenció que dicta la crisi sanitària.

L’actualitat sanitària i les mesures de protecció enfront de la Covid-19 marquen el programa festiu d’enguany i l’organització es reserva el dret a introduir canvis en el programa, si així ho aconsella l’evolució de la malaltia.

“El nostre objectiu és que la seguretat es mantingui per damunt de tot, pel que hem organitzat activitats que permeten mantenir les distàncies de seguretat i en les que caldrà fer servir mètodes com l’adequada higiene de mans i la mascareta, entre altres”, recorden des de l’Ajuntament del municipi.

PROGRAMA D’ACTES DE LA FESTA MAJOR 2020

De moment, el calendari previst inclou tot un seguit de propostes que s’han adaptat a l’actual situació  i que són les següents:

Les celebracions s’iniciaran, el dijous 6 d’agost, a les 12 del migdia, amb la tronada d’inici de la Festa Major. Després de la cerimònia eucarística votada a Sant Salvador, es preveu la baixada de la comitiva —encapçalada per la gegantona Piponeta— fins a la Plaça Major, on es durà a terme el vermut popular a càrrec de l’entitat juvenil Som de Poble.

A la tarda, el calendari preveu el Pregó de Festes —que enguany anirà a càrrec del vimbondinenc Xavier López— a les 19 hores, i seguidament es durà a terme la inauguració oficial de les diverses exposicions locals. El concert del cantautor David Potau, a les 23:30h, tancarà els actes del primer dia a la Plaça Major del municipi.

El divendres 7 d’agost, el calendari s’obrirà a les 12 del migdia, amb l’espectacle de màgia que acollirà el Cinema Foment, seguit de la sessió de cinema familiar, prevista a les 19 hores. Al vespre, a partir de les 23:30 hores, la piscina municipal serà l’escenari de l’actuació de Travelling Band i l’Orquestra Cotton.

El dissabte 8 d’agost, els actes del dia començaran a les 12 del migdia, amb el concert de cobla de sardanes que es durà a terme al Passeig Jaume I. A les 18 hores es durà a terme un espectacle familiar i els actes del dia es completaran amb el castell de focs i l’actuació de la banda WalkBand, a la piscina municipal.

El darrer dia de festes, diumenge 9 d’agost, els actes s’iniciaran amb la caminada popular, oberta a tots els veïns i veïnes del poble que desitgin comprovar les millores que s’han dut a terme des dels aiguats de la passada tardor. En arribar, els participants es podran afegir al vermut popular, previst a la Plaça major per gentilesa del Grup de Geganters i Grallers La Palanca.

La sessió de cinema de la tarda, al Foment, serà un dels últims actes previstos d’unes celebracions que, tot i els moments actuals complicats, volen mantenir l’esperit de col·laboració i companyia entre els ciutadans i ciutadanes del municipi i, sobretot, garantir la seguretat sanitària i la seguretat.

Per aquest motiu, l’organització es reserva el dret a introduir les modificacions que siguin necessàries en el calendari d’actes per tal de preservar la salut i el benestar dels vimbodinencs i vimbodinenques.