El Museu de la Vida Rural ha inaugurat, aquest divendres a la tarda, l’exposició col·lectiva «La prèvia normalitat» que està conformada per trenta retrats de gran format resultants d’un projecte fotogràfic. La inauguració es va realitzar en dues visites que en els dos casos es va omplir.

La Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural acull l’exposició «La prèvia normalitat» en què es poden veure una trentena de retrats de gran format. En l’exposició també es poden observar en una pantalla la resta de fotografies que conformen el projecte, unes 200. Les fotografies es van fer durant el setembre i l’octubre de 2019.

Seguint referents com el treball In the American West de Richard Avedon, el grup va fer centenars de fotografies en diversos espais de l’Espluga i en diferents sessions en un ambient de finals d’estiu en el que res feia pensar en què vindria en els mesos posteriors amb l’impacte terrible d’emergències com la riuada de finals d’octubre, la COVID-19 i el confinament.

En el projecte fotogràfic col·lectiu hi ha participat els fotògrafs Carolina Santamaria, Cristina Climent, Elisenda Trilla, Eva Bonet, Joan Antoni Delgado, Joan Tarès, Josep Maria Vallès, Josep Maria Masqué, Mar Garcia, Maria Querol, Marta Garcia, Marta Josa, Montse Vernet, Núria Creus, Rosa Gené, Santi Boqué, Sergi Bru i Àlex Foix comissariats per Albert Carreras.

ÀUDIO: Albert Carreras, comissari de l’exposició, defineix l’exposició

Inauguració de l’exposició (Imatge: Pep Morató)

Exposició de Km.0

El projecte ha reposat durant el confinament, fins que el col·lectiu ha cregut proposar-lo com una representació visual d’aquest moment previ a l’emergència, però també com un gest d’esperança, de comunitat, i de mirades compartides.

La mostra es podrà veure només fins al 30 de juny i, degut al mateix protocol de seguretat de la COVID-19, caldrà realitzar també reserva prèvia obtenint una entrada gratuïta des de la web del museu o per telèfon.

ÀUDIO: Carreras explica que és una exposició de Km.0