El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2020 complint així amb els compromisos assumits amb els agricultors.

Així, el DARP fa efectiu aquest divendres, 19 de juny, el pagament dels imports corresponents a l’ajut d’Agricultura ecològica de la campanya 2019. L’import total del pagament és de 7.459.934,02 €, s’abona a 2.118 beneficiaris de 40 comarques, i té un impacte sobre 46.087 hectàrees de conreu. A la Conca de Barberà l’import de pagament és de 308.751,33 € i s’abona a 59 beneficiaris. Aquest ajut, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarca dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal certificats, i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. En tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics i un altre d’específic per a període de conversió.