El ple ordinari del mes de juny, novament celebrat a la sala de plens, va aprovar la proposta d’agermanament entre els municipis de Montblanc i Beesel (Països Baixos). Aquest municipi té una forta relació amb la llegenda de Sant Jordi, amb la celebració de la festa Draakstessen.

Per aquests lligams entorn de les festes medievals, Montblanc i Beesel han mantingut un estret lligam que va donar fruits en el ple d’ahir i que en els propers mesos es materialitzarà amb les corresponents visites oficials.

També va quedar aprovat el Document de protecció civil municipal que contempla les mesures a aplicar en cas que es produeixin emergències com aiguats, nevades o focs forestals. En el mateix ple, es va actualitzar l’inventari general de l’Ajuntament per inscriure la
Torre de la Muralla Jaume II ubicada entre els portals de Bové i del Castlà.

Com a punt d’urgència, també es va autoritzar l’operació d’endeutament a llarg termini del consorci del museu comarcal de la Conca de Barberà, per tal que pugui realitzar unes importants millores a l’entrada del museu ubicat al Casal del Josa, gràcies a l’atorgament d’un fons Leader.

Finalment, el ple va aprovar dues mocions. Per una banda, es va reclamar la continuïtat dels punts de guaita per a la prevenció d’incendis forestals i, per altra banda, també es va aprovar un manifest respecte a la proposició de llei de la creació de l’Agència Catalana de la Natura, que critica les formes en com s’ha gestat aquesta Agència sense contemplar el suport del territori. Aquesta darrera moció va rebre el suport d’Agrupament Catalanista i el Partit dels Socialistes i el rebuig de Junts per Montblanc.