L’esclat de la crisi del Covid-19 ha afectat a la majoria de les famílies en major o menor mesura. Moltes han vist perdre les seves feines i per tant una reducció dràstica dels seus recursos econòmics que en més casos dels que voldriem provoca que no puguin garantir l’alimentació del nucli familiar.

Càritas Parroquial de Montblanc va expresar que ja s’havia doblat la demanda de les families més necessitades de la Conca va compartir que tenien el Banc d’Aliments pràcticament buit i demanava ajuda.

Segons informacions aparegudes a finals d’abril als mitjans de comunicació, els mesos de gener i febrer eren 23 les famílies que van recórrer a l’entitat. El mes de març, el nombre ja pujava a les 35 i aquest mes d’abril, en ple confinament i esclat d’ERTOS, el nombre ha seguit pujant a 62.

En aquest sentit, el Patronat de la Fundació Martí l’Humà Tot Conca, fent una excepció perquè els seus estatuts no contemplen l’ajuda asistencial, ha decidit per unanimitat dels seus patrons realitzar la compra d’aliments i productes de neteja i higiene pel Banc d’Aliments per garantir els propers dos mesos de les seves necessitats i cobrir aquesta emergència i sumant-se a d’altres entitats i particulars que contribueixen i esperem contribueixin amb Càritas.