En aquests moments d’estat d’alarma les telecomunicacions tenen un paper molt important, ja que moltes empreses han pogut implementar el teletreball. Tot va bé si a casa arriba internet i et pots comunicar amb el mòbil per poder treballar, però no és el cas de Passanant i Belltall.

El tinent alcalde del municipi, Pau Minguet, en una entrevista a l’EFMR, ha denunciat la “mancança absoluta de cobertura mòbil” que està patint la mateixa població. “Ara mateix estem fent aquesta entrevista amb el telèfon fix perquè amb el telèfon mòbil segur que no haguéssim pogut parlar” assegura Minguet.

Amb això el tinent alcalde defineix que “la comunicació és una cosa fonamental” i que no només ve d’ara d’aquesta excepcionalitat sinó que ho reivindiquen des de fa temps. Són molts els veïns que volen trucar i parlar amb els seus familiars i amics aquests dies de confinament i no poden.

El tinent alcalde de Passanant i Belltall acaba explicant que “si no tenim una bona connexió, és molt complicat poder estar instal·lat permanentment a un dels pobles del nostre municipi”. Aquest fet repercuteix que hi hagi gent que no vulgui anar a viure en els municipis més petits.