El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dimarts un total de 10 convenis destinats a millorar el sanejament i la gestió de les aigües residuals a Catalunya, amb una inversió inicial prevista superior als 600.000 euros. Els acords subscrits, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, la Terra Alta, el Segrià, el Pla de l’Estany i l’Alt Camp.

Els 10 convenis aprovats aquest dimarts serviran per a impulsar noves depuradores mitjançant la redacció dels projectes constructius. A les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre s’han aprovat un total de cinc convenis, concretament l’acord amb el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de Vandellós i Hospitalet de l’Infant per al sanejament de les urbanitzacions del nord de l’Ametlla de Mar i el nucli de l’Almadrava (203.000 euros); els dos convenis subscrits amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà consistents en la redacció del projecte per al sanejament de Blancafort (59.700 euros) i Pira (59.700 euros);  el conveni amb l’Ajuntament de Vilalba i els Arcs per al sanejament del municipi (42.500 euros), i l’acord amb l’Ajuntament de Figuerola del Camp per al sanejament d’aquesta localitat (19.500 euros).