El IV Congrés de Pastorets de Catalunya se celebrarà a l’Espluga de Francolí el 19, 20 i 21 de març de 2021. Aquestes són les noves dates que han acordat la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, els Pastorets de l’Espluga i l’Ajuntament de la població. L’acte
s’havia de celebrar els dies 12, 13 i 14 de març de 2020, però es va haver de posposar a causa del coronavirus.

El congrés comptava amb una vintena d’activitats formatives i amb més de vint ponents, entre els quals professionals de renom com Toni Albà, Carles Martínez, Joan Lluís Bozzo i Salvador Cardús, entre d’altres. A més a més, l’esdeveniment volia anar més enllà d’una
trobada formativa per proposar als participants activitats culturals molt vinculades amb el territori i també s’havien obert al públic els actes principals.

L’organització ha apostat per mantenir l’escenari i l’essència del que hauria estat la quarta entrega de la trobada dels Pastorets de Catalunya i, per això, es va optar per ajornar-ne la celebració. Ara es treballarà per confirmar de nou les activitats, tallers i conferències
previstes de cara al 2021 i garantir així l’èxit del congrés, esperant tornar a obrir inscripcions i poder acollir les més de 150 persones vingudes d’arreu de Catalunya que s’hi esperaven.

ÀUDIO: El coordinador del IV Congrés de Pastorets de Catalunya, Àngel Tierz, explica la decisió

El IV Congrés està organitzat per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i els Pastorets de l’Espluga de Francolí, amb el suport de l’Ajuntament de l’Espluga. L’última edició de la cita que reuneix entitats de cultura popular del país va ser el 2009 a Mataró.