Càritas Parroquial de Montblanc ha doblat el nombre d’usuaris que utilitzen el servei de distribució d’aliments durant el mes d’abril, en plena crisi del coronavirus.

Si al gener i febrer s’atenien 23 famílies, al març va pujar fins a les 35 i durant el mes d’abril s’han atès un total de 62 famílies. D’aquestes, unes 43 són de Montblanc, mentre que la resta són d’altes municipis de la Conca de Barberà. Són famílies que, en la gran majoria, han estat derivades pels serveis socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i que a causa de la crisi del coronavirus necessiten ajuda per garantir l’alimentació al nucli familiar.

El plebà de Montblanc, mossèn Simó Gras, ha explicat a Ràdio Montblanc que “és un salt d’usuaris substancial que esperem poder-hi donar resposta”. Assegura que “si seguim així, Càritas pot donar resposta a la necessitat, però ja estem treballant amb l’Ajuntament de Montblanc i amb serveis socials del Consell Comarcal en preveure escenaris de més complexitat i com poder-hi donar resposta”, explica.

Càritas distribueix els aliments que rep del Banc d’Aliments, i que aconsegueix de donatius, de fons propis, d’ajuda de l’Ajuntament i també a nivell europeu.

El plebà de Montblanc assegura que “estem expectants i preocupats, i disposats a col·laborar amb l’administració pública per ajudar a tothom”. Reitera que “molta gent en circumstàncies normals no hauria necessitat la nostra ajuda, i que ara potser té vergonya poder-hi acudir. Si realment algú té una necessitat, que no dubti a venir amb total confidencialitat”.